Tijdens mijn loopbaan als fysiotherapeut stuitte ik regelmatig op de beperkingen ervan. Namelijk dat je een bepaalde klacht (bijv. een schouderblessure) voornamelijk technisch behandeld, zonder de persoon in zijn totaliteit (fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal) erin te betrekken.

Ik ondervond dat ik door middel van massage meer in contact kwam met de mens in zijn totaliteit, en nog veel belangrijker, die mens ook met zichzelf.

Omdat ik genoot van het werken met ouderen (Scholing: Galm, 55+ in beweging en Meer Bewegen Voor Ouderen) en in verband met de naderende vergrijzing, ging ik me ook bekwamen in het bewegen met deze doelgroep.

Daar ontstond het idee om ook met deze doelgroep in het water te gaan bewegen, waardoor ik mijn fysiotherapeutische kennis kon combineren met lesgeven en bewegen met mensen. Wat me hier met name aan bevalt, is de lichtheid en speelsheid, door het element water veroorzaakt, waardoor ontspanning ontstaat.

Shiatsumassagetherapie ben ik gaan studeren om de mens ook individueel in zijn totaliteit te kunnen gaan behandelen, volgens een totaal andere filosofie.

Daarnaast heb ik veel trainingen gedaan op het gebied van lichaamswerk, persoonlijke ontwikkeling en bewust-zijn.

Als wandelreisbegeleider ben ik regelmatig in de bergen. De ruimte, buitenlucht en beweging zijn als voedsel voor me: essentieel om me levendig te voelen.

Over voedsel gesproken: ik kook ook voor groepen.

Door te leven met alle hobbels op mijn weg ben ik me er steeds meer bewust van geworden dat het essentieel is om “alles wat er is op het moment” te laten bestaan.

In mijn priveleven, met mijn dochter Loena, vrienden en familie, en in mijn werk probeer ik dit te leven: “Zijn met alles wat er is”. Omdat het mij zoveel meer rust geeft dan alles maar steeds proberen te begrijpen en veranderen inspireert het me om dit door te geven aan wie het horen wil. In mijn werk als massagetherapeut en begeleider en als docent bij Holos, academie voor massagetherapie te Utrecht.